Personal Coaching in een groep

Workshop

In onze aanpak ligt de aandacht nadrukkelijk op je persoonlijkheid en verantwoordelijkheid in je professionele rol. Leidend in onze coaching zijn jouw vragen en de doelstellingen van je organisatie. Coaching heeft zeker niet altijd te maken met een “probleem”, het is ook een effectief middel om doelgericht je ontwikkeling verder te stimuleren.

Persoonlijk Meesterschap

Leidinggeven aan (eigen) verandering en groei

Wanneer je leiding wilt geven aan anderen leer dan eerst leiding te geven aan jezelf. Deze tegeltjeswijsheid geeft precies aan waar de ontwikkelingsmogelijkheden van het team resp. de organisatie liggen.

Hoe ver is de leidinggevende in de eigen ontwikkeling? De leidinggevende die zijn medewerkers wil coachen kan die medewerkers nooit verder brengen in hun ontwikkeling dan tot het niveau dat hij zelf heeft bereikt. De beperking ligt dus bij de leidinggevende, en dat schept extra verantwoordelijkheid.
Dit betekent dat hij zich voortdurend bewust zou moeten zijn van zijn eigen ontwikkeling, en daar ook voortdurend aandacht aan behoort te besteden.

In het schitterende gebied het Nationaal park Hoge Kempen (B) organiseren wij enkele malen per jaar de workshop Persoonlijk Meesterschap. Deze workshop is een intensieve bezinning op je persoonlijke en professionele functioneren, met als centraal thema “leidinggeven aan (eigen) veranderingen”. Een unieke combinatie van reflectie, zelfkennis en vaardigheden voor persoonlijk en organisatorisch veranderingsmanagement”. De workshop bevordert flexibiliteit, mentaal uithoudingsvermogen en commitment.

De locatie die we gebruiken: La Butte aus Bois www.labutteauxbois.be

 La Butte aus Bois

Op wie richt de workshop zich?

De workshop is bedoeld voor leden van management-/directieteams en voor iedereen die zich persoonlijk en professioneel wil ontwikkelen. Kernwoorden: binnen jezelf naar andere wegen zoeken, je (levens-)visie opnieuw formuleren. De workshop is dan ook bij uitstek geschikt voor:
– bezinning op persoonlijke en professionele toekomst;
– professionele groei en ontwikkeling, bewustwording van belemmeringen voor ‘groei’;
– effectiever functioneren in de werksituatie;
– management development, als onderdeel van een in-company programma;
– heroriëntatie op carrière en loopbaan;
– start van een time-out- of sabbatical-periode.

Gedegen start en follow-up

Ruimschoots voor aanvang van de workshop vindt in Haarlem het kennismakingsgesprek plaats. Je krijgt materiaal om je op de workshop voor te bereiden, waaronder een meetinstrument Persoonlijk Welzijn en Doelen. Juist omdat je in de workshop in een persoonlijk proces komt en de waan van de dag nadien een reële valkuil is, combineren wij de workshop met individuele coachingsgesprekken en organiseren wij twee follow-up bijeenkomsten met de gehele groep. Zodoende heb je de beste garantie voor een maximale ‘beklijving’. We besteden ook aandacht aan het effect van je persoonlijke verandering op je omgeving.

Unieke locatie en sfeer

Een extra dimensie van deze workshop is de locatie, een sfeervolle hostellerie met een rijk verleden, in het bosrijke gebied van de Hoge Kempen. Het kasteel is gebouwd in 1924 voor de ridder Lagance de Locht in Engelse country style.

In elk opzicht staat de mens in deze workshop centraal, ook in culinair opzicht. Een welness centre biedt in dat opzicht ook vele mogelijkheden.

Investering

De belangrijkste investering is je motivatie, betrokkenheid, openheid en inzet. Daarnaast vraagt de workshop een financiële investering van
€ 2.585.- excl. BTW. Hierbij is inbegrepen:
– voorbereidend materiaal
– kennismakings- en intake gesprek
– 5-daagse intensieve workshop
– follow-up individueel coachingsgesprek
– 2 follow-up bijeenkomsten met de gehele groep van de workshop waaraan u deelneemt

De all-inclusief verblijfskosten (o.b.v. 1-persoonskamer en alle maaltijden: ontbijt, lunch en diner, incl. wijn en incl. uitgebreide syllabus en overige materialen) bedragen € 230,- per dag.

Data

Dit jaar is een speciale workshop gepland van 22 – 25 september as. Stuur een mail naar info@vanbreemen.nl voor nadere informaite. Je kunt ook gebruik maken van het antwoord formulier.

Aan het intake gesprek zijn in principe geen kosten verbonden, indien u besluit tot personal coaching of deelname aan de workshop Persoonlijk Meesterschap. Indien je het intake gesprek wenst te zien als een eenmalige investering zal € 195,- excl. btw in rekening worden gebracht.